ONZE SOCIALE ACTIVITEITEN

WERKINGSJAAR 2019- 2020

BBQ voor de bewoners van het Binnenhof - MEI '20

We hebben de bewoners van het Binnenhof een warm hart onder de riem gestoken door op het binnenplein een BBQ te organiseren.

Zo konden we hen een middag geven om van te smullen en te genieten tijdens deze soms eenzame Coronatijd en de medewerkers van het Binnenhof bedanken voor hun dagelijkse inzet en engagement.

Materiaal voor organisatie T'hope - APR '20

Voor de organisatie T’hope hebben we materiaal gebracht die nodig is om een spel te spelen met de 30 gezinnen die lid zijn van hun organisatie. Ook zij waren zeer blij met het materiaal.

Nieuw speelgoed voor minderbedeelde gezinnen

- APR '20

Samen met speelgoedwinkel Oberon hebben we speelgoed kunnen samenstellen. Deze zal in een doorschuif systeem doorgegeven worden bij gezinnen die het op dit moment financieel moeilijk hebben.

Nieuwe voetbaltafel
Sint-Idesbald - APR '20

We hebben een ultra stevige voetbaltafel laten leveren bij BuSO Sint-Idesbald.

Pasen in Coronatijden- APR '20

De club wou met Pasen de vele (vaak eenzame) bewoners van rusthuizen een hart onder de riem steken. Onze leden kregen daarom de opdracht om een brief of een leuke boodschap af te leveren aan een woonzorgcentrum in de buurt.

De respons was groot. Onze leden deelden chocolade uit, schreven brieven of lieten een boodschap achter in krijt. Alles gebeurde met respect voor de coronamaatregelen.

​

Mondmaskers voor onze zorgverleners- APR '20

Ook tijdens deze coronatijden blijven wij onze vaste sociale doelen steunen. Onze club kocht 750 mondmaskers die broodnodig zijn voor het zorgverlenend personeel.

​

Deze mondmaskers gaan wij opsturen naar Kerckstede, WZC Waterdam en Sint-Idesbald. Daarnaast steunen we de koepel van thuisverleegkundige midden-west-vlaanderen (Izegem, Roeselare, Tielt). Samen staan we sterk tijdens deze moeilijke tijden!

MANNAHUIS - JAN '20

πŸ‘¨β€πŸ³ Vorig weekend organiseerde de club zijn jaarlijkse traditie om te koken voor de Vierde Wereld in het Mannahuis. πŸ‘©β€πŸ³

​

πŸ‘‰ In het Mannahuis kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben er iedere werkdag vanaf 10u. terecht voor een ontmoeting, een luisterend oor en een warme maaltijd, tegen een kleine bijdrage.

​

πŸ₯˜ De aanwezigen kregen alvast een heerlijke feestmenu gepresenteerd volledig bereid en betaald door onze club.

Meer info over het Mannahuis: http://www.mannahuis-roeselare.com/

SINTERKLAAS VOEDSELBANK DE STAMPER- DEC '19

Vooraleer de Sint met zijn Pieten de stoomboot terug richting Spanje nam, wou hij en zijn hulppieten nog een bezoekje brengen aan de Voedselbank De Stamper.

 

Daar werden de brave kinderen verwend met leuke spelletjes, pannenkoeken en cadeautjes. De Sint was zeer verheugd over de vlotte samenwerking met Rotaract Mandeleie en hij wil alvast volgend jaar terugkeren.

BINGO WATERDAM- NOV '19

De Waterdam is een woonzorgcentrum voor senioren met diensten die sterk aanleunen bij de thuissituatie. Een groep Mandeleiers bezorgde de bewoners een entertainende namiddag met de klassieker Bingo.

​

Meer info over Woonzorgcentrum De Waterdam vind je hier.

KERCKPOP- JUN '19

Zaterdag organiseerden we met de club Kerckpop te Kerckstede. We bezorgden de mensen een onvergetelijke dag met een minifestival volledig in het thema van cowboys en indianen! Lees het artikel in HLN hier.

BELLEWAERDE- MEI '19

Samen met de kinderen van Jeugdateljee Roeselare gingen we overlaatst op uitstap naar pretpark Bellewaerde!  Desondanks het regenachtige weer, konden zowel klein als groot zich naar hartenlust amuseren tussen de lieve diertjes en op de tientallen leuke attracties!

Kids In Action Day- APR '19

Vandaag was Rotaract Kids In Action Day 2019! Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden de clubs van het District 1620 op paasmaandag een onvergetelijke dag gevuld met tal van spelletjes, en vooral veel zonnestraaltjes. Wat hebben we ervan genoten meer dan 200 lieve, lachende (en deugnieterige) gezichtjes samen te zien. Opnieuw een absolute topdag!

MANNAHUIS - JAN '19

Naar jaarlijkse traditie kookte Rotaract Mandeleie ook dit jaar weer een heerlijk nieuwjaarsdiner voor de vierde wereld van Roeselare.

​

In het Mannahuis kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben er iedere werkdag vanaf 10u. terecht voor een ontmoeting, een luisterend oor en een warme maaltijd, tegen een kleine bijdrage.

​

Meer info over het Mannahuis vind je hier.

​

BINGO WATERDAM - DEC '18

De Waterdam is een woonzorgcentrum voor senioren met diensten die sterk aanleunen bij de thuissituatie. Een groep Mandeleiers bezorgde de bewoners een entertainende namiddag met de klassieker Bingo.

​

Meer info over Woonzorgcentrum De Waterdam vind je hier.

VOEDSELBANKEN - OKT '18

De Voedselbanken verwerpen de primauteit van het geld; zij streven naar een actieve en verantwoorde solidariteit zonder onderscheid van afkomst, tendensen, taal, filosofie of ras. De Voedselbanken hebben geen enkele politieke of commerciΓ«le binding, en rekenen hoofdzakelijk op de inzet van vrijwilligers.

 

Wij deelden flyers uit voor de Voedselbanken gedurende vier dagen in Delhaize in Roeselare, om op die manier de organisatie te steunen.

 

Meer info over de Voedselbanken vind je hier.

CIRCUS MIVALTI - JUNI '18

Bij vzw Mivalti (MInderVALiden TIelt) kan elke volwassene met een beperking terecht voor dagbesteding, woonondersteuning en individuele begeleiding. Elke volwassen persoon met een beperking of een vermoeden van een beperking kan met zijn zorgvraag bij hen terecht.

​

Rotaract Mandeleie organiseerde Circus Mivalti, een hele dag festival vol spel en plezier voor zowel jong en oud.

​

Meer info over Mivalti vind je hier.

KIDS @ PRETPARK - MEI '18

Rotaract trakteert elk jaar een 30-tal kinderen (vzw Onze kinderen) op een onvergetelijke dag in een pretpark. Vorig jaar was dat Plopsaland. De kinderen die mee gaan bevinden zich in een moeilijke thuissituatie en konden genieten van een dag zonder zorgen.

​

Op vandaag is vzw Onze Kinderen een eigentijdse organisatie bijzondere jeugdzorg,
met een divers begeleidingsaanbod. De hulpverlening komt tegemoet aan de noden van minderjarigen en hun ouders, die zich in een verontrustende leefsituatie bevinden.

​

Meer info over vzw Onze Kinderen vind je hier.

KIA - APRIL '18

Naar jaarlijkse traditie, op Paasmaandag, zakten een 300-tal Rotaracters uit West-Vlaanderen en omstreken af naar Koksijde. Die dag werken maar liefst 19 verschillende clubs samen om 250 kinderen een prachtige dag te geven! KIA (Kids In Action), dΓ© sociale Rotaract activiteit van het jaar.

​

In onze categorie, spel en sport, daagden we de kinderen uit in een hindernissenparcours, estafettelopen, opdrachten, enz. Het was een dag vol spel en plezier, met ontbijt, lunch en goodiebag, de kinderen gingen voldaan naar huis.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon