ONZE SOCIALE ACTIVITEITEN

MANNAHUIS - JAN '19

Naar jaarlijkse traditie kookte Rotaract Mandeleie ook dit jaar weer een heerlijk nieuwjaarsdiner voor de vierde wereld van Roeselare.

In het Mannahuis kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben er iedere werkdag vanaf 10u. terecht voor een ontmoeting, een luisterend oor en een warme maaltijd, tegen een kleine bijdrage.

Meer info over het Mannahuis vind je hier.

BINGO WATERDAM - DEC '18

De Waterdam is een woonzorgcentrum voor senioren met diensten die sterk aanleunen bij de thuissituatie. Een groep Mandeleiers bezorgde de bewoners een entertainende namiddag met de klassieker Bingo.

Meer info over Woonzorgcentrum De Waterdam vind je hier.

VOEDSELBANKEN - OKT '18

De Voedselbanken verwerpen de primauteit van het geld; zij streven naar een actieve en verantwoorde solidariteit zonder onderscheid van afkomst, tendensen, taal, filosofie of ras. De Voedselbanken hebben geen enkele politieke of commerciële binding, en rekenen hoofdzakelijk op de inzet van vrijwilligers.

 

Wij deelden flyers uit voor de Voedselbanken gedurende vier dagen in Delhaize in Roeselare, om op die manier de organisatie te steunen.

 

Meer info over de Voedselbanken vind je hier.

CIRCUS MIVALTI - JUNI '18

Bij vzw Mivalti (MInderVALiden TIelt) kan elke volwassene met een beperking terecht voor dagbesteding, woonondersteuning en individuele begeleiding. Elke volwassen persoon met een beperking of een vermoeden van een beperking kan met zijn zorgvraag bij hen terecht.

Rotaract Mandeleie organiseerde Circus Mivalti, een hele dag festival vol spel en plezier voor zowel jong en oud.

Meer info over Mivalti vind je hier.

KIDS @ PRETPARK - MEI '18

Rotaract trakteert elk jaar een 30-tal kinderen (vzw Onze kinderen) op een onvergetelijke dag in een pretpark. Vorig jaar was dat Plopsaland. De kinderen die mee gaan bevinden zich in een moeilijke thuissituatie en konden genieten van een dag zonder zorgen.

Op vandaag is vzw Onze Kinderen een eigentijdse organisatie bijzondere jeugdzorg,
met een divers begeleidingsaanbod. De hulpverlening komt tegemoet aan de noden van minderjarigen en hun ouders, die zich in een verontrustende leefsituatie bevinden.

Meer info over vzw Onze Kinderen vind je hier.

KIA - APRIL '18

Naar jaarlijkse traditie, op Paasmaandag, zakten een 300-tal Rotaracters uit West-Vlaanderen en omstreken af naar Koksijde. Die dag werken maar liefst 19 verschillende clubs samen om 250 kinderen een prachtige dag te geven! KIA (Kids In Action), dé sociale Rotaract activiteit van het jaar.

In onze categorie, spel en sport, daagden we de kinderen uit in een hindernissenparcours, estafettelopen, opdrachten, enz. Het was een dag vol spel en plezier, met ontbijt, lunch en goodiebag, de kinderen gingen voldaan naar huis.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon