top of page
Asset 5@2x.png

ONTDEK ONZE SOCIALE ACTIVITEITEN

Kunnen wij uw organisatie ergens mee helpen of heb je zelf een idee voor een sociale activiteit? Neem dan gerust contact op met ons.

IMG_7707 2.JPG

JANUARI - 2024

Nieuwjaarslunch Mannahuis

Vrijdag 26 en zaterdag 27 januari maakten we naar jaarlijkse traditie een uitgebreid nieuwjaarsmenu klaar in het Mannahuis in Roeselare. Samen kookten we o.a. hapjes van bladerdeeg, tomatenbruschetta, pompoensoep, zelfgemaakte vol-au-vent en verse chocolademousse. De nieuwjaarslunch was een groot succes met veel positieve reacties. Tot volgend jaar!

PHOTO-2023-10-14-14-44-28.jpg

OKTOBER - 2023

Bingo

We speelden een spel… BINGO! In WZC De Waterdam en WZC De Zilverberg. De bewoners en wijzelf hebben een toffe namiddag beleefd met koekjes en mandarijntjes in onze prijzenpot.

thumbnail_IMG_4147.jpg

APRIL - 2022

Bubble Ball tornooi

Tijd voor een nieuw concept! In april 2022 ging de eerste editie van het BUBBLE BALL tornooi door. Rotaract Mandeleie daagde enkele kinderen uit van Sint-Idesbald voor een partijtje Bumper Voetbal, wat voor hilarische taferelen zorgde. Achteraf konden we genieten van een verfrissend ijsje. Een topdag! 

thumbnail_IMG_4144.jpg

JANUARI - 2022

Mannahuis 

Tradities zijn er om in ere te houden! In januari ging Rotaract Mandeleie opnieuw koken in het Mannahuis.
Gezelligheid, plezier en lekker eten: alles was aanwezig om er een heerlijk nieuwjaarsdiner van te maken voor de leden van het Mannahuis in Roeselare.

thumbnail_IMG_4142.jpg

NOVEMBER - 2021

Kids Zoo Day

Op zaterdag 6 november beleefden we een leuke namiddag vol sport en spel in de Kids Zoo van Rotaract. Dit jaar kon de Kids In Action activiteit wegens Covid niet doorgaan zoals anders, namelijk met alle Rotaract clubs van het district samen. Er werd echter een heel leuk alternatief voorzien in de vorm van spelletjesboxen en goodiebags om samen met de kinderen in "bubbels" plezier te maken, met veel lachende gezichtjes als resultaat! 

WhatsApp Image 2021-03-07 at 19.16.07.jpeg

MAART - 2021

Rotaract Mandeleie lanceert: Fundsocks

Dit jaar gooiden we onze jaarlijkse fundraising over een volledig andere boeg. Gezien onze ondertussen gekende fundraisers (zoals het befaamde galabal en de beruchte afterwork) dit jaar uit den boze waren, zochten we een nieuwe creatieve insteek. Zoals ondertussen algemeen geweten, is er soms een externe onbekende factor nodig om vernieuwing een duwtje in de rug te geven. Het leverde ons 1500 paar verkochte kousen op, ofwel 10.000 EUR. De opbrengst wordt tot op de laatste euro geïnvesteerd in projecten die kinderarmoede in Roeselare en omstreken bestrijden.

2.png

DECEMBER - 2020

500 Sintboxen voor 500 gezinnen.

Dit jaar konden we jammer genoeg geen Sintfeest organiseren, maar we vonden er iets anders op. We maakten maar liefst 500 boxen voor 500 gezinnen. De boxen werden gevuld met allemaal lekkers en leuke spelletjes. De boxen werden verdeeld via de voedselbank de Graancirkel in Roeselare, de Doorgang in Tielt en de Stamper in Izegem. Een actie waarmee we veel kinderen gelukkig konden maken.

 

IMG_8632.JPG

JULI - 2020

Schilderen bij Kerckstede

We hebben tijdens de zomer ons schildertalent kunnen tonen aan Kerckstede. Iedere leefgroep heeft zijn eigen huis en met de vrees voor een corona-uitbraak, kwam de vraag om enkele huizen wat op te frissen voor het geval dat... Zo geschiedde en gingen we schilderen. Dit klusje was dan ook in een dag geklaard. We werden op onze beurt ook door Kerckstede in de watten gelegd met een overheerlijk middagmaal en lekkere zelfgemaakte koekjes. Hierdoor ging het schilderen nog vlotter!

WhatsApp Image 2023-12-16 at 12_edited.j

DECEMBER - 2023

Kerstboxen voor voedselbanken

650 Kerstboxen voor de voedselbanken! Dit jaar maakten we maar liefst 650 Kerstboxen gevuld met snoepgoed, een cadeau en hygiëneproducten. Wij brachten deze boxen naar de voedselbank van Roeselare, De Cirkel in Ingelmunster, De Stamper in Izegem, De kapstok in Pittem en De Doorgang in Tielt. Wij willen onze sponsors en leden bedanken voor hun inzet! In deze moeilijke tijd hopen wij met deze boxen ieder gezin extra warmte te brengen.

9f4c1e03-eebd-42af-ad26-cdb79d5d5526.JPG

JUNI 2023

KERCKPOP IN DE TUIN VAN KERCKSTEDE VZW

Kerckpop 2023 'Welkom in Bollywood', In juni 2023 palmden wij de tuin van Kerckstede vzw in om een belevingsfestival te organiseren. Cliënten en bezoekers konden een ritje maken in een riksja, genieten van een zomerse mocktail, mandala's kleuren ... Er werd ook een Bollywood dansworkshop gegeven waarbij iedereen een dansje aanleerde op Indische muziek. Deze zomerse dag sloten we af met een overheerlijke kip curry

thumbnail_IMG_4146.jpg

APRIL - 2022

Kids in Action day

In april ging de Kids In Action-day door, georganiseerd door het District 2140. De kinderen beleefden een prachtige dag en kregen bij afloop een goed gevulde goodiebag mee. Opnieuw een prachtig initiatief met grote impact! 

thumbnail_image0.jpg

DECEMBER - 2021

Kerstboxen

Dit jaar konden we, met dank aan de talrijke sponsors en het engagement van de leden van Mandeleie, een fantastische kerstbox samenstellen voor 510 kansarme gezinnen in de regio Roeselare. We willen onze sponsors, leden en vooral het comité bedanken voor alle inzet! De inhoud van deze box zal ongetwijfeld een glimlach op vele gezichten getoverd hebben!

WhatsApp Image 2021-05-30 at 13.37.44.jpeg

MEI - 2021

Mooimakers langs de Mandel en de Leie.

3 teams met enthousiaste leden gingen langs de Mandel en de Leie gaan schoonmaken. Een nuttige activiteit met een mooi resultaat. Samen legden we meer dan 30 km af en vulden we vele zakken. Met als resultaat, een propere omgeving en een verademing voor de natuur. Ga je graag wandelen en maak je graag het verschil, iedereen kan meedoen met de Mooimakers en je voelt je goed nadien! 

32351993-1299-447b-a2b3-13fa022ebd8a.JPG

JANUARI - 2021

Kledij en brillen inzameling voor het goede doel.

De volledige maand januari zamelden we met z'n allen een enorme hoeveelheid kleren en brillen in. Met de inzameling van kledij konden we veel mensen helpen via Televestaire Roeselare. 

Via de actie van de brilleninzameling, konden we ons steentje bijdragen tot de 7400 brillen die werden ingezameld. De brillen worden gerecycleerd en verdeeld onder mensen in de landen ten zuiden van de Sahara.

WhatsApp Image 2020-11-12 at 21.11.16.jp

NOVEMBER - 2020

Wij gaven massaal bloed.

Met de club zijn we massaal bloed gaan doneren bij het Rode Kruis. Een kleine moeite voor een groot verschil. Een vaste groep van onze club zijn nu vaste plasma donoren. 

Maak nu ook uw afspraak bij het Rode Kruis.

WhatsApp Image 2020-04-26 at 17.37.55.jp

MEI - 2020

BBQ voor de bewoners van het Binnenhof.

We hebben de bewoners van het Binnenhof een warm hart onder de riem gestoken door op het binnenplein een BBQ te organiseren. Op die manier konden de bewoners smullen van een heerlijke BBQ van op hun eigen terras, en dit tijdens deze soms eenzame Coronaperiode. Zo hadden we ook de kans om de medewerkers van het Binnenhof even te ontlasten en te bedanken voor hun dagelijkse inzet en engagement.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • LinkedIn
bottom of page